Održana peta TeleGroup Infosec konferencija o informacionoj bezbednosti u Vrdniku

Četvrtak, 27. April 2017.

Održana peta TeleGroup Infosec konferencija o informacionoj bezbednosti u VrdnikuU utorak, 25. aprila 2017. godine, u prelepom ambijentu Vrdničke kule na Vrdniku održana je peta po redu TeleGroup Infosec 2017 konferencija u Srbiji.

Pred više od 200 klijenata, pripadnika malih, srednjih i velikih preduzeća, telekom operatera i servis provajdera, zatim pripadnika javnog, vladinog i finansijskog sektora, konferencija je predstavila najsavremenija tehnološka rešenja za zaštitu informaciono – komunikacionih sistema od hakerskih napada, kompjuterskih virusa i drugih oblika zloupotreba informacija na internetu.

Predstavnici vodećih svetskih kompanija u oblasti informacione bezbednosti kao što su Cisco, F5, Imperva i Radware su zajedno sa predstavnicima kompanije TeleGroup podelili znanja i iskustva o naprednim rešenjima za zaštitu mreže, podataka, aplikacija, rešenjima za adekvatnu odbranu od sve češćih DDoS napada i rešenjima za bezbednu migraciju u Cloud.  

Konferenciju je otvorio gospodin Sava Savić, pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, koji je kao uvod u ključnu temu ovogodišnje konferencije “Stanje informacione bezbednosti u našem regionu u odnosu na nove evropske regulative” istakao da je Srbija početkom 2016. godine usvojila Zakon o informacionoj bezbednosti koji je u najvećoj meri usklađen sa evropskom Network Information Security direktivom. On je takođe istakao da su od 03. marta 2017. godine sva pravna lica, informacioni sistemi državnih organa, IKT sistemi od posebnog značaja i IKT sistemi koji se bave prenosom elekrične energije, saobraćajem, signalizacijom, finansijskim transakcijama, u obavezi da primenjuju zakon, da donose akt o bezbednosti i da vode računa o bezbednosti IKT sistema i bezbednosti informacija koje se obrađuju   Ovim zakonom obuhvaćeni su svi sistemi koji se bave obradom podataka, naročito osetljivih podataka o ličnosti, i sve institucije koje se time bave moraju da primenjuju mere zaštite u cilju očuvanja privatnosti tih podataka i u cilju očuvanja bezbednosti.

Pored gospodina Save Savića, specijalni gosti i učesnici panela bili su i gospodin Mladen Mrkaja, pomoćnik ministra u Sektoru za informatiku i telekomunikacione sisteme u okviru Ministarstva bezbjednosti BIH, Aleksandar Pavlović, Regional Security Account Manager kompanije Cisco i Dalibor Ratković, IT Security direktor kompanije TeleGroup.  Svi panelisti složili su se da je svest o potrebi podizanja nivoa bezbednosti u informacionim sistemima u konstantnom porastu. Adekvatnom i pravovremenom primenom najsavremenijih IT rešenja u cilju osiguranja informacione bezbednosti uz usklađenu zakonsku regulativu cyber terorizmu se može stati na kraj.
“Zaista mi je drago što smo u prilici da već petu godinu za redom govorimo o konstantno aktuelnoj temi informacione bezbednosti. Zadatak konferencije „Infosec“, koja je prvenstveno edukativnog karaktera je da upozori region na to šta sve može da očekuje, kao i da pokaže mogućnosti u oblasti preventive i zaštite i infrastrukture i podataka. Kompletno održavanje Security infrastrukture i modernizacija iste velikih državnih, javnih i privatnih preduzeća postaje fokus kompanije TeleGroup u narednom periodu” istakla je Diana Gligorijević, regionalni direktor marketinga i prodaje kompanije TeleGroup.

Kao IT kompanija koja se bavi IT Security tehnologijama, “TeleGroup” želi da podrži napore regionalnih IT asocijacija u skretanju pažnje državnim strukturama i široj javnosti o informacionoj bezbјednosti, kao i postojanju sve sofisticiranijih pretnji u cyber prostoru, koje mogu da ugroze stabilnost regionalne privrede i društva. Konferencija Infosec pokrenuta je 2011. godine sa ciljem podizanja nivoa informacione bezbјednosti regiona zapadnog Balkana. • Cambium Networks
 • Arris
 • polycom
 • motorola
 • cisco
 • Mitel
 • microsoft
 • ibm
 • check point
 • Blue Coat
 • nice
 • Noja Power
 • r and m