TeleGroup Banjaluka obilježava 20 godina uspješnog poslovanja

Sreda, 11. Maj 2016.

TeleGroup Banjaluka obilježava 20 godina uspješnog poslovanja

Klijenti i zaposleni uvijek na prvom mjestu

Kompanija „TeleGroup“ Banjaluka 18. maja 2016. godine proslavlja jubilarnih 20 godina uspješnog poslovanja na svečanosti koja će biti organizovana u Kristalnoj sali hotela Bosna u Banjaluci.

“TeleGroup” priča počinje 1992. godine u Velikoj Britaniji, kada se osniva kompanija “TeleGroup Limited”, a samo 4 godine nakon toga, 17. maja 1996. godine sa radom počinje prva “ćerka kompanija” – “TeleGroup” d.o.o. Banja Luka. Osnovna djelatnost kompanije na samom početku, prije 20 godina, uglavnom su bili inženjering poslovi – izgradnja telekomunikacione infrastrukture i prodaja komunikacionih sistema. Razvojem informacionih tehnologija, rastom potreba tržišta i zahtjeva klijenata grupacija „TeleGroup“ se razvijala proširujući ponudu te je tako danas prerasla u jednog od vodećih Solution provajdera u oblasti informaciono – komunikacionih tehnologija (ICT) i energetike na tržištu Zapadnog Balkana, sa planom razvoja biznisa i na tržištima Bliskog istoka i Afrike. “TeleGroup” Banjaluka danas nudi najmodernija ICT i rešenja za zaštitu mreža, podataka i aplikacija, zatim IPTV (video) platforme, usluge razvoja softverskih aplikacija kao i Cloud servise.

„Dvije su najznačajnije stavke kojima „TeleGroup“ posvećuje najviše pažnje – naši klijenti i naši zaposleni. Prilagođavanje tržištu, svjetskim trendovima u oblasti novih tehnologija i trendovima u edukaciji kadra omogućava i klijentima i nama da zajedno rastemo i razvijamo se. Smatram da je jedna od glavnih prednosti obučen i stručan kadar koji je jako dobro timski uvezan i dostupan svim klijentima „TeleGroup“-a u svim državama u kojima kompanija posluje, a radi se o velikom broju stručnih ljudi iz najrazličitijih dijelova branše. U tome leži naša prednost i snaga“, riječi su Dragana Zlokape, generalnog direktora „TeleGroup“ Banja Luka.

Tokom 20 godina poslovanja uvedeno je nekoliko međunarodnih standarda koji sadrže zahtjeve za sistemima upravljanja kvalitetom (ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001) i implementiran veliki broj projekata, od kojih su najznačajniji projektovanje i izgradnja optičke telekomunikacione infrastrukture, implementacija najmodernije IPTV “multiscreen” platforme koja omogućava gledanje TV sadržaja na bilo kom uređaju za kompaniju MTEL, uspostavljanje IT security rešenja nove generacije i implementacija “Disaster Recovery” lokacija za banke (Sberbank, Komercijalna banka i druge), informaciono – komunikaciona mreža za nadzor vazdušnog prostora Bosne i Hercegovine za potrebe civilnog vazduhoplovstva za Agenciju za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi (BHANSA) i mnogi drugi. Projekat na kojem kompanija trenutno aktivno radi je projekat sa Željeznicama Republike Srpske i Češkim AŽD-om. “TeleGroup” je, kao jedna od rijetkih kompanija sa tržišta Republike Srpske koja može da odgovori zahtjevima i potrebama ovog projekta, izabrana kao podizvođač Češkog AŽD-a za rekonstrukciju i modernizaciju željezničke infrastrukture i signalizacije na relaciji Banja Luka – Doboj.

„TeleGroup“ Banjaluka je za 2013. godinu postala dobitnik priznanja za ostvarenu najveću neto dobit u kategoriji malih kompanija u Bosni i Hercegovini, da bi se 2014. godine našla na listi 100 najuspješnijih kompanija u Bosni i Hercegovini. Implementacija najsavremenijih tehnoloških rješenja i pozitivan uticaj na razvoj biznisa klijenata, a samim tim povećanje ukupnog životnog standarda i razvoj privrede društvene zajednice u kojoj “TeleGroup” posluje, osnovna je misija kompanije. Nagrade, priznanja i zadovoljstvo klijenata su motiv da kompanija nastavi sa uspješnim poslovnim rezultatima, a cilj kompanije je da postane vodeći Solution provajder u oblasti informaciono – komunikacionih tehnologija i energetike na tržištu Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike.

 • Cambium Networks
 • Arris
 • polycom
 • motorola
 • cisco
 • Mitel
 • microsoft
 • ibm
 • check point
 • Blue Coat
 • nice
 • Noja Power
 • r and m